Luckgarage Diva 35/355

 

Under vintern 2001-02 fick ”Eskapad”, en Diva 355 byggd -91, vistas inomhus i värmen för en ganska omfattande genomgång och reparation. En liten del av förändringarna redovisas i den här artikeln av ägaren KG Hällqvist. I samband med byte och omplacering av instrumenten ombord byggdes ett nytt luckgarage med instrumentkonsol.

Diva 35&355 är standardutrustade med ett synnerligen enkelt luckarrangemang över ingången ned i båten. Det består av två längsgående teakribbor fastskruvade på var sida om lucköppningen. En plexiglasskiva monterad i spår i teakribborna utgör själva skjutluckan. Det är viktbesparande men har även sina nackdelar. Känsligt att sätta foten på och vid hårt väder under kryss kommer vatten in över däck, rinner under plexi­­glasluckan och ned i båten. Många andra båttyper har istället ett luckgarage. För Diva 399 har tidigare i DivaNytt 2002:3 redovisats ett annat sätt att klara detta problem.

I samband med utbyte av de gamla Silvainstrumenten till nya Silva Nx2 ville jag även byta placeringen av instrumenten. Vår båt är försedd med rattstyrning. När vi köpte båten var alla instrument monterade vid ratten, på en rostfri konsol fastskruvad i ratt­piedestalen, ovanför kompasskupolen. En placering som är bra enbart för den som står bakom ratten och styr. Oftast sitter man ju på ena sidan av båten och samtliga ombord har dålig koll på instrumenten. Många tävlingsbåtar har mast­monterade instrument men detta kräver stora displayer och de är dessutom skymda om man av någon anledning under cruisingsegling vill segla med sprayhooden uppe. Då återstår montering på en konsol ovanför nedgångsluckan eller på skottet i sittbrunnen.

Jag blev intresserad av att tillverka ett luckgarage helt i teak med en påbyggd instrumentkonsol. Därmed skulle instrumenten komma inom synhåll för alla i sitt­brunnen oavsett placering och vattendropp in i båten ett minne blott. Tanken var också att spara den gamla luckan för att kunna återställa båten i ursprungligt skick om så önskades av ev. ny ägare.

Sagt och gjort, innertakpanelerna måste skruvas loss för att komma åt teakribbornas infästningsskruvar. Något som måste göras med försiktighet då panelerna är smala och lätt bryts. Därefter var det lätt att lossa den gamla luckan. De gamla teakribborna skulle först användas som mall och därefter sparas för framtiden.

Då det nya luckgaraget skulle anpassas till de välvda ytorna krävdes ganska mycket massiv teak till sidor och framkant. Det billigaste alternativet var att köpa en hel teak­planka. Sidorna utformades exakt som de gamla teakribborna med skillnaden att de gjordes något högre. Detta för att ge plats för ett extraspår infräst ovanför spåret avsett för plexiglasskivan. I detta spår monterades sedan den teakskiva som utgör luckgaragets tak.

Det blev en hel del pyssel hemma i garagets snickarverkstad att få till det hela. Först tillverkning av en fullskalemodell (se bild) i furu och delar av en pappreklamskylt (Teaken var för dyr för ett misslyckande).

Förutom själva luckgaraget tillverkades separat en modell av instrumentkonsolen i papp. Detta var om möjligt ännu knepigare då den var böjd åt flera håll. Efter några justeringar satt även den modellen på plats.

 35-lucka1  35-lucka2

Med fullskalemodellen som mall tillverkades alla olika delar i teak och teakplywood. För att klara en fuktig miljö under lång tid framåt krävdes en bra grundbehandling av teakplywooden. Före ihop montering epoxibehandlades delarna. Därefter limning, slipning och slutligen några varv härdlack för UV skydd av epoxin. Slutresultatet blev en vacker teak lackad till möbelfinish.

 35-lucka3 35-lucka4

 

 35-lucka5  35-lucka6

Slutligen monterades hela luckgaraget på båten och senare under våren kom även instrumenten på plats. Kvar vid ratten återstod nu endast en liten konsol för ett multi­instrument samt autopiloten.

 

/ KG Hällqvist